7 dagen in de week bereikbaar
Erkend Politiekeurmerk
Maatwerk voor bedrijven

Particulier

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Weet u hoe veilig uw woning is? Er zijn online verschillende checks beschikbaar om dit na te gaan, maar als u zeker wilt weten dat uw woning veilig is, is het goed om eens naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) te kijken. Dit is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Hiermee houdt u inbrekers op afstand. LockTight is een PKVW-erkend bedrijf. Dit houdt in dat we voldoende en bewezen kennis hebben van de veiligheid in en om een woonhuis. We helpen u dan ook graag om het keurmerk te behalen. Woont u in de gemeente Utrecht? Dan heeft u recht op subsidie.

Politie keurmerk veilig wonen

7 dagen in de week bereikbaar

Erkend Politiekeurmerk

Maatwerk voor bedrijven

Verklein de kans op inbraak

De voordelen

Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang- en sluitwerk en goede verlichting, verkleinen de kans op inbraak. Als een inbreker bij uw woning komt en het PKVW-keurmerk ontdekt is de kans dan ook groot dat hij een deurtje verdergaat.

De voordelen van het Politiekeurmerk:

 • De kans op een geslaagde inbraak neemt tot 80% af
 • We lopen de beveiliging van uw woning helemaal na
 • U krijgt bij meerdere verzekeraars korting op uw inboedelverzekering
Eisen PKVW
Voordelen verklein kans op inbraak

Wat is ervoor nodig?

De eisen in het kort

Om een PKVW-keurmerk te krijgen dient uw woning aan een pakket met eisen te voldoen. Er zijn twee eisenpakketten: één voor bestaande woningen en één voor nieuwbouw. In beide gevallen hebben de eisen deels betrekking op inbraakpreventie en deels op sociale veiligheid. In het kort zien de eisen er als volgt uit:

 • Woningdeuren moeten voldoende verlicht en zichtbaar zijn
 • Toegangsdeuren moeten minstens 3 minuten inbraak vertragend werken
 • Bereikbare ramen en ventilatieopeningen moeten minstens 3 minuten inbraak vertragend werken
 • Kelderramen, luiken, lichtkoepels en dakramen moeten minstens 3 minuten inbraak werend zijn
 • Op elke verdieping moet minimaal één functionerende rookmelder aanwezig zijn

U kunt altijd contact met ons opnemen als u meer wilt weten over de eisen.

De stappen

PKVW-certificaat behalen

Wilt u graag een PKVW-certificaat behalen? Dan dient uw huis te voldoen aan de gestelde eisen. Dit kunt u door een erkend preventieadviseur laten controleren. Deze adviseur is werkzaam voor een PKVW-erkend bedrijf, zoals Slotenmaker LockTight, en voorziet u van advies en preventietips. Aan het doorvoeren van verbeterpunten zijn mogelijk kosten verbonden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw huidige sloten niet voldoen aan de eisen. Ze dienen dan vervangen te worden voor sloten met het SKG-keurmerk.

Zodra alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, voeren we een laatste controle uit. Als alles is goedgekeurd ontvangt u het certificaat binnen twee weken. Tot slot kunt u bij uw verzekeraar informeren naar de premiekorting. De meeste verzekeraars geven korting op uw premie zolang het certificaat geldig is. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is 10 jaar geldig. Na deze periode kunt u uw woning opnieuw laten keuren.

Certificaat behalen
PKVW certificaat

Direct contact

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies

Wij van Slotenmaker LockTight zijn werkzaam voor bedrijven in heel Nederland, daarnaast helpen wij ook particulieren.

4.9
152 Beoordelingen
Rick locktight

  Stuur ons een bericht

  Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar

  Robbert Mink 3 weken geleden

  Goed geholpen door Rick! In eerste instantie was hij niet telefonisch bereikbaar, kreeg hier netjes een berichtje over. Uiteindelijk heeft hij mij telefonisch verder kunnen helpen, zodat ik zelf de gebroken sleutel uit het slot kon halen. Erg hulpvaardig en oplossingsgericht!

  Sjors van Heel 5 weken geleden

  Volgens afspraak, alles snel geregeld en een nette prijs!

  Ewoud B 5 weken geleden

  Uitstekend geholpen door Rick. Slot wilde niet meer open, Rick heeft het met minimale schade gerepareerd. Aanrader!

  Ad Rebel 8 weken geleden

  Ik ben zeer te spreken over de vakkundige wijze waarop Rick Baan, slotenmaker LockTight, mij geholpen heeft om mij weer toegang te geven toen ik mijzelf per ongeluk buitengesloten had. Hij heeft de moeite genomen om mij zsm te helpen, met vooraf duidelijke afspraken over de kosten. Zonder verdere schade aan slot en deur is de toegang naar de woning weer mogelijk! Daarnaast goed advies over een aanpassing die ik zou kunnen doen om herhaling te voorkomen. Ik kan deze slotenmaker voor 100% aanbevelen! Hij heeft ook tot volle tevredenheid een tweetal sloten vervangen, geadviseerd over het politie keurmerk veilig wonen, aanpassingen hiertoe gerealiseerd en de aanvraag verzorgd. Prettige wijze van communiceren, adviseren en uitvoeren. Zeer aan te bevelen!!

  Lees meer

  Ruben De Wit 19 weken geleden

  Slotenmaker LockTight is een hele fijne partij om het werk door uit te laten voeren. Ik heb met Rick meerdere malen contact gehad over meerdere sloten en hij was altijd snel met de juiste oplossingen vinden. Aanrader!

  Carola Borgstein 24 weken geleden

  Zeer goede en snelle services

  Pascal Greuter 25 weken geleden

  Snelle en kwalitatief hoogwaardige slotenmaker

  Goffe-jan Mellema 25 weken geleden

  Frank Blom 25 weken geleden

  Erg tevreden over de snelle hulp en zeer vriendelijk personeel

  Tim van Werkhoven 25 weken geleden

  Rick heeft ons huis beveiligd volgens de PKVW-norm, waaronder driepuntsluitingen en bijbehorend beslag op twee bestaande deuren en anti-inbraakbalken bij de schuifpui. Hij is flexibel, duidelijk en snel in communicatie, denkt met je mee, en heeft ook uitmuntende nazorg geleverd. Ons huis kwam voor subsidie in aanmerking, maar er waren wat onduidelijkheden bij de aanvraag en ook daar heeft Rick ons erg bij geholpen. Top! We zoeken nu een schilder om alles netjes af te werken, hopelijk levert die ook dezelfde service als Rick :)

  Lees meer

  Stefan Miltenburg 25 weken geleden

  'S morgens gebeld vanwege een defect aan een voordeurslot (mogelijk poging inbraak), vriendelijk en kundig te woord gestaan, prijsindicatie genoemd. Afspraak gemaakt in de middag. Mooi op tijd, netjes te werk gegaan, cilinder verwijderd en nieuwe geplaatst. Betaling per pin en prijs zoals vooraf afgesproken. Aanrader!

  Lees meer

  Jan van Zeijts 25 weken geleden

  Voor twee opdrachten contact gehad met Rick. Hij is snel en helder in de communicatie, geeft vooraf een duidelijke & eerlijke prijsopgave en goede service staat bij hem hoog in het vaandel. Echt een aanrader.