Elektronische toegang oplossingen

klok 20 november

Aangezien de elektronica terrein wint in de slotenwereld voer ik met meer regelmaat werkzaamheden uit om een deur te voorzien van een elektrisch solenoidslot of elektrische 3-puntsvergrendeling. Het solenoidslot is voorzien van een spoel, waar de meerpuntsvergrendeling is voorzien van een motor. Beide nemen de bediening van het slot over, wat de bedienen met een sleutel overbodig maakt.Deze sloten kunnen bijvoorbeeld met een tag via een toegangscontrole systeem worden ontgrendeld. Door een geautoriseerde tag aan te bieden krijgt het slot een puls waarna deze zich zal ontgrendelen, de deur kan nu handmatig geopend worden. Als extra optie kan de deur worden voorzien van een deurautomaat welke de deur zal openen en sluiten.

Het vergrendelen van het slot gaat volledig automatisch, bij sluiten van de deur komt het slot in contact met een magneet en de motor zal de deur vergrendelen. Dit noemen we zelf vergrendelend.

Door aan de binnenkant een deurkruk toe te passen is de deur van binnenuit altijd mechanisch te openen en is de deur dus vluchtvriendelijk, dit noemen we anti paniek.

In dagelijks gebruik is de bediening van een deur met deze elektronica zeer gebruiksvriendelijk.
De deur is altijd veilig op slot en van binnenuit kan je altijd zonder extra handeling naar buiten.

Elektronische sloten zijn voorzien van diverse signaleringen die de status van het slot kunnen weergeven. Zeer geschikt voor koppelingen met externe systemen zoals inbraakdetectie, toegangscontrole- en gebouwbeheerssystemen.

      

 

Geschreven door:
Rick Baan Slotenmaker
Slotenmaker Locktight omgeving Utrecht Elektronische toegang oplossingen
06 - 22 73 73 88

Wij zijn 24/7 bereikbaar.